Srčno-žilne bolezni so glavni vzrok umrljivosti, vendar bi 80 % smrti lahko preprečili z zdravimi navadami in ustrezno podporo srčno-žilnemu sistemu. Med bioaktivnimi snovmi, ki dokazano podpirajo zdravje srca in ožilja, je tudi čebelji matični mleček. V 100 % naravnem izdelku odličnega okusa brez dodanega sladkorja in umetnih dodatkov Gelée royale cardio ga najdete v edinstveni kombinaciji z drugimi aktivnimi učinkovinami.

Medex Cardio

Če vam je življenje pri srcu, poskrbite za srce

Človeško srce je izjemen motor. Utripne več kot 100.000-krat na dan. Čeprav je veliko le kot stisnjena pest, v enem dnevu po telesu požene več kot 7000 litrov krvi. Žal pa zanj pogosto slabo skrbimo. Največ za srce namreč lahko naredimo sami z življenjskim slogom, ki vključuje:

  • uravnoteženo prehrano z veliko sadja, zelenjave in zdravih maščob
  • redno gibanje (150 minut zmerno intenzivne aerobne vadbe ali 75 minut intenzivne aerobne vadbe na teden), ki naj vključuje čim več hoje
  • dovolj spanja
  • sproščanje in obvladovanje stresa
  • vnos naravnih bioaktivnih snovi za podporo zdravju srca, med katerimi je tudi matični mleček

Izsledki raziskav, prelomni tudi za zdravje srca

Pri Medexu v sodelovanju s strokovnimi ustanovami že vrsto let proučujejo blagodejne učinke matičnega mlečka, s katerim čebele hranijo zarod. V sodelovanju s Fakulteto za vede o zdravju Univerze na Primorskem so prvi na svetu dokazali, da matični mleček zmanjšuje sistemsko vnetje v telesu (Petelin s sod., 2019), to pa ima ključno vlogo pri razvoju srčno-žilnih bolezni. Ugotovili so, da neprekinjeno jemanje 2000 mg matičnega mlečka dnevno vsaj 2 meseca:

  • za 8 % zniža raven skupnega holesterola,
  • za 21 % zniža sistemsko vnetje v telesu,
  • za 17 % zviša leptin, hormon, ki sproža občutek sitosti,
  • za 35 % zviša nivo bilirubina
  • za 45 % zviša sposobnost krvi, da nevtralizira škodljive proste radikale.

Zaradi novih dognanja so v Medexu priljubljeni družini Gelée royale (Gelée royale junior za otroke, Gelée royale super + D3 za najstnike in odrasle, Bio Gelée royale forte za ljudi z močno obremenjujočim življenjskim slogom) dodali še Gelée royale cardio za podporo zdravju srca in ožilja z najvišjo vsebnostjo matičnega mlečka v svojih izdelkih doslej – kar 2000 mg v dnevnem vnosu.

Edinstvena kombinacija aktivnih učinkovin

Glavna učinkovina je torej matični mleček s standardizirano vsebnostjo ključne učinkovine, maščobne kisline 10-HDA, v edinstveni formuli pa ga dopolnjujejo še koencim Q10, vitamini B1, B6, D3, K2, E in propolis.

Koencim Q10 je naravna snov, ki jo tvori telo, a z leti vse manj. Pri 65. letih v srčnem tkivu nastaja le še pol toliko Q10 kot pri 25. letih. Koencim Q10 izboljšuje pretok krvi  in preprečuje nastajanje oblog v arterijah ter degenerativne bolezni mišic. Izdelek Gelée royale cardio vsebuje obliko Q10 s kar 18-krat boljšo biorazpoložljivostjo.

Vitamin B1 ime vlogo pri delovanju srca. Vitamin B6 prispeva k presnovi homocisteina in ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk. Vitamin D prispeva k delovanju mišic in imunskega sistema. Vitamin K prispeva k normalnem strjevanju krvi, vitamin E pa ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.