Avtorice recepta: Dietetičarke URI Soča
Ko se ti ne da pripravljati sladice, si pa zaželiš nekaj sladkega… v tem primeru je to ta prava rešitev. Trenutno je jabolk v izobilju, sama priprava sladice pa je zelo enostavna. Da pa ne bi bilo premalo kalorij, pa dodajte še primerno porcijo sladoleda. Kaj pomeni »primerno«, pa naj vsak zase oceni.
Sestavine:
- 6 jabolk (1 kg)
- pol limone
- 1 čajna žlička cimeta
Testo:
- pest moke
- malo sladkorja (lahko v kombinaciji z vaniljevim sladkorjem)
- 100 g masla
- pest mletih oreščkov
- pest ovsenih kosmičev
Navodila za pripravo:
- Pečico segrejte na 200°C.
- Olupite jabolka in odstranite pečke. Narežite na tanke krhlje, ki jih pokapate z malo limone in potresete s cimetom. Krhlje dajte v pekač.
- Iz sestavin za testo zamesite testo, testo bi morali biti drobljivo, zato ga enostavno potresete po jabolčnih krhljih.
- Pecite v ogreti pečici (200°C) 25-30 minut do zlato-rumene barve.
- Sladico postrezite še toplo, zraven pa lahko ponudite npr. vaniljev sladoled. Jabolka lahko nadomestite s hruškami. Testo za drobljenec lahko pripravite v naprej in ga do uporabe hranite v zaprti posodi v hladilniku.