Avtorice recepta: Dietetičarke URI Soča

Ko se ti ne da pripravljati sladice, si pa zaželiš nekaj sladkega… v tem primeru je to ta prava rešitev. Trenutno je jabolk v izobilju, sama priprava sladice pa je zelo enostavna. Da pa ne bi bilo premalo kalorij, pa dodajte še primerno porcijo sladoleda. Kaj pomeni »primerno«, pa naj vsak zase oceni. 

Sestavine: 

  • 6 jabolk (1 kg)
  • pol limone
  • 1 čajna žlička cimeta

Testo: 

  • pest moke
  • malo sladkorja (lahko v kombinaciji z vaniljevim sladkorjem)
  • 100 g masla
  • pest mletih oreščkov
  • pest ovsenih kosmičev

Recept: jabolčni drobljenec

 

Navodila za pripravo: 

  1. Pečico segrejte na 200°C.
  2. Olupite jabolka in odstranite pečke. Narežite na tanke krhlje, ki jih pokapate z malo limone in potresete s cimetom. Krhlje dajte v pekač.
  3. Iz sestavin za testo zamesite testo, testo bi morali biti drobljivo, zato ga enostavno potresete po jabolčnih krhljih.
  4. Pecite v ogreti pečici (200°C) 25-30 minut do zlato-rumene barve.
  5. Sladico postrezite še toplo, zraven pa lahko ponudite npr. vaniljev sladoled. Jabolka lahko nadomestite s hruškami. Testo za drobljenec lahko pripravite v naprej in ga do uporabe hranite v zaprti posodi v hladilniku.