Zdravje prebavnega sistema je ključno za naše splošno počutje. Uravnotežena črevesna mikrobiota, ki ohranja ravnovesje med koristnimi in škodljivimi bakterijami, vpliva ne le na prebavo, temveč tudi na delovanje imunskega sistema, splošno zdravje in razpoloženje. Kako učinkovito podpreti to ravnovesje? Rešitev so postbiotiki – stabilnejša in varnejša alternativa probiotikom.

Prebavne težave

Kaj so postbiotiki?

Postbiotiki so inaktivirane bakterije in njihove koristne presnovne snovi, ki dokazano podpirajo zdravje črevesja. Za razliko od probiotikov, ki vsebujejo žive mikroorganizme, postbiotiki ne vsebujejo živih bakterij, kar zagotavlja večjo stabilnost in varnost. So odporni na prebavne procese, ne potrebujejo posebnih pogojev shranjevanja in so primerni za vse, vključno z otroki, starejšimi in posamezniki z oslabljenim imunskim sistemom.

Postbiotiki

Zakaj izbrati postbiotike namesto probiotikov?

Probiotiki imajo nekatere slabosti, saj so občutljivi na okoljske vplive, želodčno kislino in prebavne encime, kar lahko omeji njihovo učinkovitost. Poleg tega lahko v nekaterih primerih povzročijo neželene učinke. Postbiotiki so stabilnejši, saj ne vsebujejo živih bakterij, kar odpravlja tveganje za okužbe in odpornost na antibiotike. Zaradi svoje stabilnosti učinkovito prehajajo skozi prebavni sistem in podpirajo zdravje črevesja tam, kjer je to najbolj potrebno. Uporabljajo se lahko tudi sočasno z antibiotiki.

Kako delujejo postbiotiki?

Postbiotiki podpirajo zdravo črevesno mikrobioto, saj spodbujajo rast koristnih bakterij in zavirajo razvoj škodljivih mikroorganizmov. Krepitev črevesne pregrade, zmanjševanje vnetij in podpora imunskemu sistemu so le nekatere od njihovih koristi. Poleg tega pozitivno vplivajo na druge telesne funkcije, kot sta presnova in zdravje kože, ter izboljšujejo povezavo med črevesjem in možgani, kar prispeva k boljšemu duševnemu zdravju.

Postbeeotic™ – napredna podpora za vaš prebavni sistem

Medex z izdelkom Postbeeotic™ uvaja napreden pristop k podpori prebavnega zdravja. Postbeeotic™ združuje prebiotike in postbiotike ter ciljno podpira delovanje prebavnega sistema. Izdelek pomaga vzdrževati črevesno ravnovesje, izboljšuje vnos hranil in zmanjšuje težave s presnovo. Dodani vitamini, kot so biotin, vitamini B2, B12, niacin, folat in vitamin C, prispevajo k ohranjanju zdrave črevesne sluznice ter podpirajo sproščanje energije in zaščito celic pred oksidativnim stresom.

Medex postbiotki

Komu je Postbeeotic™ namenjen?

Postbeeotic™ je primeren za vse, ki želijo optimizirati svojo prebavo in vzdrževati zdravo črevesno mikrobioto. Še posebej je koristen za tiste, ki pogosto trpijo zaradi prebavnih težav, ali želijo obogatiti svojo prehrano s koristnimi snovmi iz fermentiranega sadja in zelenjave. Napitek prijetnega okusa je primeren za odrasle in otroke od tretjega leta naprej. Ker ne vsebuje živih mikroorganizmov, ga lahko jemljete sočasno z antibiotiki.

Zakaj je zdravje črevesja tako pomembno?

Neuravnotežena črevesna mikrobiota lahko povzroča številne težave, od prebavnih motenj do resnejših zdravstvenih stanj. Črevesna mikrobiota vpliva na imunski sistem, povečuje tveganje za kronična vnetja ter vpliva na zdravje kože, možganov in srca. Prav tako igra ključno vlogo pri povezavi med črevesjem in možgani, kar pomeni, da lahko vpliva na razpoloženje, spanec in sposobnost obvladovanja stresa.

Zdrava črevesna mikrobiota

Postbiotiki so napredna rešitev za dolgoročno ohranjanje zdravja prebavnega sistema. Zaradi svoje stabilnosti, varnosti in učinkovitosti predstavljajo novo smer v skrbi za splošno dobro počutje. Medexov Postbeeotic™ je inovativen način za enostavno ohranjanje vitalnega črevesja.