Škrtanje v sklepih, nelagodje in bolečina med gibanjem ali celo v mirovanju, težave s hrbtenico… Vse to že lep čas ni le tegoba zrelih letih. Sedeč življenjski slog, preobremenjenost sklepov, pretekle poškodbe, osteoartritis in vnetne bolezni sklepov, prekomerna telesna teža, genetske predispozicije ... Vse to so razlogi, ki marsikomu – ne glede na starost – ukradejo svobodo in užitek gibanja. Obstaja pa naravna in dokazano učinkovita pomoč s trojno močjo delovanja – Medexov Collagen flex curcumin.

          

Prehransko dopolnilo za sklepe št. 1 v lekarnah

Po podatkih organizacije WHO po svetu za posledicami mišično-kostnih obolenj trpi kar 1,7 milijarde ljudi – bolečine v križu pa so kar v 160 državah glavni vzrok invalidnosti. Težave s sklepi in mišicami vodijo do (pre)zgodnjih upokojitev, predvsem pa bistveno zmanjšajo nivo človekovega splošnega zadovoljstva in dobrega počutja.

Zato smo pred tremi leti v Medexu posebno pozornost posvetili razvoju učinkovite naravne podpore delovanju hrustanca in kosti. Kapsule Collagen flex curcumin s 6 skrbno izbranimi klinično podprtimi sestavinami v optimalnem razmerju in odmerkih imajo trojno moč delovanja – delujejo protivnetno ter zmanjšuje bolečine pri osteoartritisu ter obrabi sklepov.

Številni zadovoljni uporabniki so hitro opazili spremembe. Collagen flex curcumin se je namreč po podatkih IMS HEALTH® Market Research and Reports Repository; IQVIA, zavihtel na sam vrh najbolj prodajanih prehranskih dopolnil za sklepe v slovenskih lekarnah .

6 skrbno izbranih učinkovin za zajamčen učinek

Nativni kolagen Collavant®n2 iz piščančjega hrustanca ima ohranjeno trodimenzionalno strukturo in drugačen mehanizem delovanja kot hidrolizirani kolagen, zato je priporočena dnevna količina le 40 mg. Kurkuma vsebuje močne antioksidante kurkuminoide, za katere pa je značilna slaba absorpcija. Izdelek vsebuje izvleček kurkume CAVACURMIN®, ki omogoča kar 40-krat večjo biorazpoložljivost kurkuminoidov. Hialuronska kislina je naravno prisotna v sklepnem hrustancu in mu omogoča lepše drsenje. Molekule hialuronske kisline EXCEPTIONHYAL® STAR posnemajo naravno prisotno hialuronsko kislino v telesu in zato delujejo bolj celostno in učinkovito.

Silicij, katerega vsebnost se z leti v sklepih zmanjšuje, povezuje kolagenska vlakna ter vzdržuje čvrstost in elastičnost, pomemben pa je tudi za trdnost kosti. Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti. Vitamin D pa prispeva k ohranjanju zdravih kosti in delovanju mišic.

Ohranite svobodo in užitek gibanja

Naj so vaše težave s sklepi posledica starostne obrabe, zmanjšane količine kolagena v telesu, prevelike telesne teže, močnih obremenitev med rekreativnimi oziroma športnimi aktivnostmi ali pomanjkanja telesne dejavnosti in gibanja, zdaj vam je na voljo učinkovita podpora. Prve rezultate boste opazili že po 2 mesecih, za ohranjanje učinkov pa lahko Collagen flex curcumin  uživate neprekinjeno daljše obdobje, saj je popolnoma naraven. Uživajte v stvareh, ki jih radi počnete, in naj vas bolečine v sklepih in hrbtenici pri tem ne ovirajo.