Merjenje krvnega tlaka doma je ključno za spremljanje zdravja srca in ožilja ter prepoznavanje morebitnih težav. Za pridobitev najboljših rezultatov je pomembno upoštevati deset zlatih pravil natančnega merjenja, ki jih bomo predstavili v nadaljevanju. Pomemben element natančnega merjenja pa je seveda tudi zanesljiv in natančen merilnik krvnega tlaka. Odlična izbira je HARTMANNOV posodobljen merilnik Veroval Compact +, ki združuje napredno tehnologijo s preprosto uporabo.

Hartmann Veroval Compact merilnik krvnega tlaka

1. Pred merjenjem si privoščite počitek

Preden se lotite merjenja krvnega tlaka, si vzemite vsaj 5 minut za počitek. Že čisto preproste dnevne aktivnosti lahko začasno dvignejo vaš krvni tlak, zato je pomembno, da si pred merjenjem vzamete čas, da si oddahnete.

2. Izogibajte se kavi in nikotinu

Nikotin in kofein lahko začasno dvigneta krvni tlak. Zato je priporočljivo, da vsaj eno uro pred merjenjem ne uživate kave ali tobaka. Vzporedno s tem se lahko seznanjate z informacijami o tem, kako vplivajo različne snovi na krvni tlak prek aplikacije Veroval® medi.connect. Ta vam omogoča, da spremljate, kako se različni dejavniki odražajo na vašem zdravju.

3. Ne merite krvnega tlaka, če imate močno potrebo po uriniranju

Poln mehur lahko povzroči dvig krvnega tlaka, zato je priporočljivo, da greste pred merjenjem na stranišče. Veroval Compact+ je zasnovan za uporabo v vsakdanjem življenju, zato je njegova zasnova prilagojena vašim potrebam. Enostavno ga je vzeti s seboj, kamorkoli greste, tako da imate vedno pri roki natančen način za spremljanje svojega zdravja.

4. Pravilna namestitev merilnika

Merilnik krvnega tlaka namestite neposredno na kožo nadlakti. Pri zapestnih merilnikih dvignite zapestje na višino srca med merjenjem. Na srečo pa je Veroval Compact+ opremljen s senzorji, ki zagotavljajo natančne meritve, ne glede na to, kako ga namestite.

Merilnik krvnega tlaka

5. Med merjenjem krvnega tlaka ne govorite in se ne premikajte

Med merjenjem ne govorite in se ne premikajte, saj lahko to vpliva na rezultate. Veroval Compact+ je zasnovan tako, da vam pomaga ohraniti mirno okolje med merjenjem. S svojim tišjim delovanjem in jasnimi navodili na zaslonu vam omogoča, da se osredotočite na proces merjenja brez motenj.

6. Merite krvni tlak dvakrat

Če je potrebno, merite krvni tlak dvakrat, vendar med meritvama počakajte vsaj eno minuto, da se žile sprostijo. Veroval Compact+ ima veliko prednost, saj je opremljen z funkcijo samodejnega trojnega merjenja, ki zagotavlja, da so vaše meritve natančne in zanesljive. S ponovnim merjenjem lahko preverite doslednost rezultatov in se prepričate, da so vrednosti točne.

7. Redno merite krvni tlak

Ne glede na to, ali so vaše vrednosti normalne ali ne, je pomembno, da merite krvni tlak redno. Veroval Compact+ omogoča enostavno in priročno merjenje kjerkoli in kadarkoli, kar spodbuja redno spremljanje. S svojo sposobnostjo shranjevanja več meritvenih vrednosti vam omogoča, da spremljate trende in spremembe v vrednostih krvnega tlaka skozi čas.

8. Merite krvni tlak ob istem času dneva za bolj zanesljive podatke

Redno merjenje krvnega tlaka ob istem času lahko zagotovi bolj zanesljive podatke, saj se vrednosti krvnega tlaka čez dan spreminjajo. Kot smo že omenili: z uporabo Veroval Compact+ in aplikacije Veroval® medi.connect lahko enostavno spremljate spremembe.

Redno merjenje krvnega tlaka

9. Izobražujte se o merjenju krvnega tlaka

Poznavanje pravilnega postopka merjenja krvnega tlaka je ključno. Preberite navodila za uporabo vašega merilnika in se posvetujte s svojim zdravnikom, če imate kakršna koli vprašanja. Veroval Compact+ vam omogoča dostop do podrobnih navodil in informacij o merjenju krvnega tlaka, kar vam pomaga razumeti postopek in doseči natančne rezultate.

10. Bodite pozorni na spremembe

Če opazite nenadne spremembe v vrednostih krvnega tlaka, se posvetujte s svojim zdravnikom. Te spremembe lahko kažejo na morebitne zdravstvene težave, ki zahtevajo pozornost. Z Veroval Compact+ lahko natančno spremljate svoje meritve in jih enostavno delite s svojim zdravnikom za strokovno oceno.

Veroval Compact merilnik